2017 Seks
News
News

Meeste tienermeisjes hebben geen spijt van sexting

24-04-2017 14:08
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Anno 2017 gebeurt zo’n beetje alles digitaal en is sexting een wereldwijd begrip. Het sturen van naaktfoto’s wordt vooral veel gedaan door tieners en soms zit daar een vervelend staartje aan. Toch zeggen zeven op de tien pubermeisjes die naaktfoto’s van zichzelf versturen, daar geen spijt van te hebben. Jongeren zijn zich volgens AD niet altijd bewust van het feit dat het verspreiden van andermans foto strafbaar is.

De website Girlscene.nl heeft onder 3000 meisjes onderzoek gedaan. Een kwart van die meisjes zegt wel eens een naaktfoto van zichzelf te hebben gemaakt. Een op de vijf heeft zo’n selfie ook daadwerkelijk doorgestuurd. Maar of ze daar achteraf spijt van hebben? Nee, absoluut niet. “Naaktfoto’s maken van elkaar hoor een beetje bij deze generatie”, vertelt Hanneke de Graaf, onderzoeker van kenniscentrum Rutgers (dat zich richt op het gebied van seksualiteit). “De meeste meiden delen die beelden met een vast vriendje en kijken erop terug als een leuke ervaring. Bij de groep die wel spijt heeft, zie je vaak dat er toch iets mis is gegaan. Meestal doordat hun reputatie er schade van heeft ondervonden. Vaak wordt het meisje erop aangekeken, terwijl het vooral helemaal niet netjes is van het vriendje dat het heeft doorgestuurd en daarmee strafbaar is.” 

Een op de vijf van de ondervraagde meiden zegt dat er op school wel eens een naaktfoto van een medeleerling is rondgegaan. Sexy filmpjes zijn minder populair.