Meerdere 'Smurfen'-games in ontwikkeling

Nieuwe Smurfen Games
Technology
Games
11-04-2021 14:39
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Vorig jaar raakte bekend dat de Franse game-uitgever Microids een overeenkomst had gesloten met IMPS (het bedrijf dat wereldwijd de licensies van De Smurfen beheert) om een nieuwe Smurfen-game uit te brengen. Nu blijkt die overeenkomst veel groter te zijn dan we eerst dachten. In de komende jaren zullen er namelijk maar liefst vijf Smurfen-games verschijnen, zo maakt de publisher in een nieuw persbericht bekend.

De games zullen allen erg verschillen van elkaar in de zin dat elke game op een ander genre is gebaseerd. De eerste game, die reeds werd aangekondigd, is een 3D actie-avonturenspel van ontwikkelaar Osome Studio, waarvan we nu eindelijk ook de naam kennen: The Smurfs: Mission Vileaf. In de game zullen de Smurfen wederom de kwaadaardige plannen van Gargamel moeten stoppen om ditmaal niet enkel hun dorp, maar het hele bos te redden. Het spel wordt later dit jaar verwacht op PC, PlayStation 4, Xbox-consoles en Nintendo Switch. Meer informatie over de vijf games, die allemaal tussen 2021 en 2026 moeten verschijnen, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt, aldus de uitgever.

Microids is overigens niet het enige bedrijf waarmee IMPS een samenwerkingsverband heeft lopen. De licensiehouder werkt momenteel ook samen met Nickelodeon aan een gloednieuwe animatieserie rond de blauwe wezentjes die later dit jaar te zien moet zijn.