Nieuwe details en gameplay van 'Sackboy: A Big Adventure' vrijgegeven

Sackboy A Big Adventure
Technology
Games
30-09-2020 16:27
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Sumo Digital heeft sinds de aankondiging van de game in juni eindelijk meer details en beelden vrijgegeven van de LittleBigPlanet spin-off game Sackboy: A Big Adventure.

In een nieuwe trailer vertelt de ontwikkelaar van LittleBigPlanet 3 onder meer dat ze voor de spin-off hebben gekozen om het Play-Create-Share-aspect van de LBP-games achterwege te laten om zo op een pure Play-ervaring te kunnen focussen. Een gevolg hiervan is dat de game qua besturing helemaal opnieuw is uitgevonden. Ook kan Sackboy een aantal nieuwe vaardigheden en gadgets gebruiken zoals een lasso om aan objecten te slingeren.

Sackboy: A Big Adventure kan solo gespeeld worden, maar de volledige game kan ook samengespeeld worden met maximaal 3 vrienden in online of local co-op. Volgens de ontwikkelaar zijn er voor de co-op-modus zelfs speciale levels gemaakt die spelers enkel kunnen voltooien door samen te werken.

Sackboy's eerste eigen 3D-platformavontuur verschijnt vanaf 12 november exclusief voor de PlayStation 4 en PlayStation 5. Gamers die de PS4-versie in huis halen kunnen de game vanaf 19 november (de dag waarop de PlayStation 5 wordt gelanceerd in Europa) gratis upgraden naar de 60 fps next-gen-versie.