Maximaal 10 cafés in Overpoortstraat gaan open voor studenten

2020 Overpoort
News
News
18-09-2020 15:27
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Iedere student kent de Overpoortstraat in Gent. Het is dé place to be als je zin hebt in een feestje. Tijdens de coronatijd is dat echter een heel ander geval. Party’en zoals vanouds kan niet en dus worden de uitbaters van de straat voor een moeilijke keuze gezet. Gaan ze open als terras of blijven ze dicht om de coronaschade beperkt te houden?

Officieel gezien zou de Overpoortstraat aanstaande maandag open mogen voor het publiek. Mits dat wordt gedaan met het hanteren van de coronaregels. Oftewel: men moet zitten, er mag niet gedanst worden en de bediening komt aan tafel. Willen uitbaters dat wel?

“Iedereen vreest chaos”, zegt Tim Joiris, voorzitter van de Gentse Trappers en woordvoerder van de Overpoortstraat tegen HLN. “Op een doorsnee dag in het begin van het academiejaar komt hier 10.000 man. Als we allemaal terrassen buiten zetten, kunnen er 1.500 tot 2.000 mensen zitten. Waar gaat de rest dan heen?”

Er zijn veel zorgen, ook over het financiële aspect. Maar toch hebben tien cafés besloten open te gaan.

Eén van de clubs die niet opengaat is Contrast Club. Zij hebben wel iets leuks bedacht om toch te kunnen blijven feesten: Silent Disco’s voor je bubbel. Plezier gegarandeerd op je eigen kot met je beste maatjes, zonder ook maar een beetje geluidsoverlast. Voor 25 euro krijg je vijf headsets, de zender en gratis dj sets van hun resident dj’s. Meer info vind je hier.