Marvel’s Avengers-game voegt Kamala Khan toe als speelbaar karakter

Kamala Khan
Technology
Games
05-10-2019 02:30
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Gamers die fan zijn van Marvel gaan een topjaar tegemoet. Enerzijds komt in februari de virtual reality-game Iron Man VR (waarvan onlangs nog de releasedatum werd bekendgemaakt) uit en anderzijds is er natuurlijk het langverwachte Marvel's Avengers waarin spelers in de huid kunnen kruipen van al hun favoriete Avengers, zijnde Captain America, Iron Man, Black Widow, Hulk en Thor.

Tijdens een Marvel-panel op New York Comic Con heeft Crystal Dynamics, ontwikkelaar achter de Marvel's Avengers-game, bekend gemaakt dat spelers alvast kunnen uitkijken naar nog meer speelbare superheldenkarakters. Op het panel werd aangekondigd dat ook Kalama Khan aka Ms. Marvel (niet te verwarren met de ruimtechick Captain Marvel) haar opwachting maakt als de zesde Avenger die spelers kunnen controleren.

Kalama Khan is een 16-jarige studente die tijdens A-Day betrokken raakt bij een rampzalig ongeval dat Captain America het leven kost (althans, dat is wat de game ons wil doen geloven). Kalama komt tijdens het ongeval in aanraking met een vreemd gas waardoor ze plots over polymorfe superkrachten beschikt. Superkrachten waarmee ze haar lichaam, net zoals Elastigirl in The Incredibles en Mr. Fantastic in The Fantastic Four, kan vervormen en uitrekken tot absurde lengtes.

Gamers die van afwisseling houden en graag ook eens ronddollen met een vrouwelijke superheld, komt Kalama dus als geroepen. De jonge heldin speelt net zoals de andere Avengers een belangrijke rol in de massieve game die vanaf 15 mei 2020 verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en pc.