Mario Kart Tour komt niet naar België

Mario Kart Tour
Technology
Games
19-06-2019 16:19
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Nintendo heeft bekendgemaakt dat Mario Kart Tour, de mobiele uitvoering van het populaire racespelletje Mario Kart, niet naar België komt. Het spel maakt gebruik van lootboxen, een verdienmodel dat sinds kort verboden is in ons land.

Vanwege de onduidelijkheid over de Belgische wetgeving omtrent het gebruik van lootboxen in games, neemt Nintendo het zekere voor het onzekere en werd besloten om Mario Kart Tour niet in België te lanceren. Omdat spelers echt geld uitgeven aan lootboxen en op voorhand niet weten wat voor bonussen ze zullen krijgen, worden lootboxen geassocieerd met gokken en dat is in strijd met de Belgische kansspelautoriteiten.

Bedrijven die toch hun spelletjes in ons land willen lanceren, krijgen de keuze om hun spellen aan te passen of helemaal niet aan te bieden. Nintendo koos voor laatstgenoemde optie en heeft besloten om al hun spelletjes waarin lootboxen en microtransacties verwerkt zitten van de Belgische markt te halen. Dit betekent dat alle nog te verschijnen mobiele spellen, zoals Mario Kart Tour en het onlangs onthulde Dr. Mario World (een drie-op-een-rij spelletje waarin spelers virusmannetjes moeten elimineren), niet beschikbaar worden gemaakt in ons land en dat ook bestaande Nintendo-spellen als Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem Heroes vanaf eind augustus niet langer meer gedownload of gespeeld kunnen worden.