Man zakt 157 (!) keer voor theorie-examen

2020 Auto Rijden Stuur
News
Bizarre
09-01-2021 14:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ben je al drie keer gezakt voor je theorie-examen en heb je er geen vertrouwen meer in? Met genoeg geduld kom je er wel. In Engeland woont een 42-jarige man die maar liefst 157 is gezakt voor zijn theorie-examen. Pas bij de 158ste poging slaagde hij erin genoeg goede antwoorden te geven om de weg op te mogen.

De man in kwestie heeft in het totaal 3.600 pond uitgegeven voor zijn vele pogingen om te slagen. Omgerekend is dat bijna 4.000 euro. Het verhaal van de man is volgens Tyla naar buiten gebracht door Select Car Leasing in het Verenigd Koninkrijk. Mark Tongue, directeur van dat bedrijf, zegt: “Het klopt wat ze zeggen. Als iets in eerste instantie niet lukt, probeer het dan opnieuw. Het behalen van je rijexamen kan een van de lastigste opdrachten van je leven zijn. De één heeft er meer pogingen voor nodig dan de ander.”

De bestuurder waar dit verhaal over gaat, is niet de enige in zijn land die lang moest wachten op zijn rijbewijs. Een vrouw van in de dertig moest haar rijexamen 117 keer overdoen, bij een andere vrouw waren er 94 pogingen nodig.