Man overlijdt na doen 300 squats als straf voor overtreden coronaregels

Schermafbeelding 2021 04 07 Om 15 38 32
News
Bizarre
07-04-2021 15:39
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het overtreden van de avondklok en de straf die hij daarvoor kreeg, is een man uit de Filipijnen fataal geworden. Darren Manaog Peñaredondo stierf afgelopen weekend, twee dagen nadat hij betrapt was op het kopen van een fles water na de avondklok. De politie liet hem vervolgens 300 squats doen. Dat meldt LadBible.

Darren was niet de enige die de coronaregels overtrad. Hij kreeg samen met een paar andere mensen de opdracht om 100 squats te doen als straf. Als ze dat niet tegelijk zouden doen, moesten ze de oefening herhalen. Het kwam er uiteindelijk op neer dat Darren en de anderen 300 keer met hun achterwerk naar beneden moesten zakken.

Een dag later was de pijn duidelijk aanwezig. Darren had zoveel last van zijn benen, dat zijn partner vroeg of hij in elkaar was geslagen. Niet lang daarna kreeg de man epileptische aanvallen. Hij raakte buiten bewustzijn, moest gereanimeerd worden door zijn buurman en kwam toen weer bij zinnen. Een paar uur later stierf hij alsnog.

De politie ontkent dat ze Darren squats heeft laten doen. “We geven dit soort straffen niet”, zegt het hoofd van de lokale politie tegen Rappler. Er is een onderzoek gestart.