Man negeert lockdown voor Pokémon Go en krijgt boete

Pokémon Go
News
News
14-01-2021 12:03
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Engeland is momenteel in lockdown wegens een zeer besmettelijke variant van het coronavirus. Inwoners moeten zoveel mogelijk thuisblijven en mogen alleen naar buiten als dat echt noodzakelijk is. De deur uit voor een spelletje Pokémon Go is dus absoluut niet de bedoeling. Toch is dat precies wat een man nu heeft gedaan. Hij is volgens Metro UK getrakteerd op een boete.

De man in kwestie verliet zijn huis in Bedworth om in Kenilworth Pokémon Go te spelen. Hij legde in totaal 22 kilometer af om op digitale monsters te kunnen jagen. En dat is precies niet de bedoeling. De politie heeft hem een boete van 200 pond gegeven. Omgerekend is dat 224 euro.

“Iedereen speelt een rol in het vertragen van de verspreiding van het virus”, zegt een woordvoerder van de politie. We willen mensen eraan herinneren dat ze hun huis niet mogen verlaten, tenzij ze een goede reden hebben.”

Een paar maanden geleden, toen de pandemie net begon, gebeurde iets soortgelijks in Spanje. Een 77-jarige man kreeg een boete omdat hij op Pokémon wilde jagen en daarom de lokale lockdown-regels overtrad.