Raphael Samuel Verdedigt Antinatalisme
News
News

Man wil ouders aanklagen omdat ze hem ter wereld brachten zonder zijn toestemming

07-02-2019 00:28
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Een 27-jarige Indiër heeft recent in een YouTube-video aangegeven dat hij plannen heeft om zijn ouders aan te klagen, omdat ze hem ter wereld brachten zonder zijn toestemming.

De 27-jarige Raphael Samuel uit Mumbai is een aanhanger van het antinatalisme, een filosofische beweging die strijdt tegen het (zinloos) ter wereld brengen van kinderen. "Kinderen mogen niet gedwongen worden om het leven te moeten lijden", aldus Raphael. De Indiër heeft naar eigen zeggen een geweldig leven en heeft ook een goede relatie met z'n ouders, maar hij vindt het niet kunnen dat mensen zomaar kinderen ter wereld brengen, louter en alleen voor hun eigen geluk of uit sociale druk. Waarna de kinderen vervolgens worden gedwongen om zich door de sleur van het leven (naar school gaan, werken...) te slepen.

Aan Times Now News verklaarde Raphael dat hij dan ook juridische stappen wil ondernemen tegen zijn ouders. "Ik wil kinderen in India en in de hele wereld duidelijk maken dat ze hun ouders niets verschuldigd zijn. Iets dat niet jouw beslissing was, daar kun je ook niet verantwoordelijk voor gesteld worden", verklaart hij in de video.

In India wint het antinatalisme ondertussen steeds meer aan populariteit. Steeds meer jonge mensen zouden zich in het land verzetten tegen de sociale druk om kinderen te krijgen.