Makers 'Dead Space' willen engste horrorgame ooit maken

The Callisto Protocol
Technology
Games
26-12-2020 17:50
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Striking Distance, een gloednieuwe gamestudio met Dead Space-bedenker Glen Schofield aan het roer, wil de meest angstaanjagende horrorgame ooit maken. De studio, bestaande uit onder meer Glen Schofield, Steve Papoutsis en een twintigtal andere ex-Dead Space veteranen, werkt momenteel aan The Callisto Protocol, een nieuwe singleplayer ruimte-horror survivalgame die een nieuwe standaard moet zetten in het genre. De game komt uit in 2022 voor consoles en pc.

The Callisto Protocol speelt zich af in de toekomst, in het jaar 2320, op een maan genaamd Callisto die dienst lijkt te doen als een soort gevangenis. Als speler kruip je in de rol van een gevangene die uit de claustrofobische Black Iron Prison moet ontsnappen, terwijl je eveneens de duistere geheimen van een sinister bedrijf blootlegt. Dit alles doe je natuurlijk helemaal in je eentje want de game ondersteunt géén opties tot samenspel met een vriend(in) die je handje kan vasthouden wanneer het je even allemaal te eng wordt.

Een eerste trailer voor de game werd eerder deze maand tijdens The Game Awards al onthuld, maar de ontwikkelaar heeft voor de gelegenheid nu ook een verlengde (Red Band-) versie van de trailer online gezet die vele malen angstaanjagender is. De trailer is zelfs zó eng dat je hem enkel op YouTube kan bekijken als je ouder bent dan 18!

Kijken op eigen risico!