Made in Asia uitgesteld naar september wegens corona

Coronavirus
Lifestyle
Things to do
07-03-2020 10:02
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Slecht nieuws voor de tienduizenden fans van manga, anime en videogames die zich klaarmaakten voor Made in Asia. Het Aziatische popcultuurfestival dat eigenlijk op 13, 14 en 15 maart zou plaatsvinden, wordt uitgesteld naar 4, 5 en 6 september. Reden: het coronavirus.

Vanwege de uitbraak van het virus kunnen veel Aziatische gasten het evenement niet bezoeken door maatregelen van hun overheden. Daar komt nog eens bij dat veel exposanten geen noodzakelijke producten meer kunnen importeren uit getroffen gebieden. “Door de groeiende problemen van de laatste dagen is het dus te moeilijk geworden om een kwaliteitsvol evenement te garanderen met alle voorziene activiteiten”, zo luidt een verklaring.

Omdat de organisatie alle bezoekers de unieke ervaring wil bieden die ze verdienen, is besloten Made in Asia te verschuiven. De algemene opzet van het evenement en de locatie (Brussels Expo) bijven behouden. De tickets blijven geldig. Mensen die al een kaartje hadden maar niet kunnen op de nieuwe data, krijgen hun geld terug.