Maak kennis met (waarschijnlijk) de langste tiener ter wereld

2020 Lengte Meetlint Meten
News
Bizarre
24-10-2020 13:26
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ren Keyu uit China heeft een grote kans de boeken in te gaan als langste tiener ter wereld. Ondanks zijn 14-jarige leeftijd bereikt hij hoogtes die veel van ons nooit zullen halen. De tiener is maar liefst 2,21 meter lang. Oh, en hij groeit nog steeds.

De jongen heeft zich volgens Daily Mail aangemeld om als langste tiener ter wereld in het Guinness World Records-boek te komen. De titel was eerder in handen van een Amerikaanse tiener die op 16-jarige leeftijd 2,16 meter was.

De lengte van Ren wordt niet veroorzaakt door een of andere aandoening. Het zit ‘m allemaal in de genen. Hij gelooft dat hij zijn grootte te danken heeft aan zijn ouders en grootouders, die allemaal langer zijn dan 1,80 meter. Op 3-jarige leeftijd was Ren al anderhalve meter lang (de meeste mensen zijn rond de 13 jaar oud als ze die lengte bereiken), en op 11-jarige leeftijd stond de teller al op 2,06 meter.

Op zijn huidige middelbare school moeten leraren zijn bureau, stoel en uniform op maat laten maken. Reizen met het openbaar vervoer is een opgave. “In het begin gaf ik veel om hoe andere mensen over me dachten”, vertelt hij volgens Red Star News. “Maar mijn leraar leerde me mijn eigen pad te bewandelen en anderen te laten roddelen.”

(null)

(null)