Maak kennis met BD-1, het schattige droidje uit Star Wars Jedi: Fallen Order

Bd 1 Star Wars Droid
Technology
Games
23-10-2019 23:13
Geschreven door Nico De Greef
Comment

In het oneindig grote universum van 'Star Wars' huist het van de aliens, droids en force-wielders. Het ene personage ziet er al wat luguberder uit dan het andere, maar gelukkig lopen er ook figuren rond die je hart op slag doen smelten. Eén van deze figuren is BD-1 (voluit: Buddy Droid 1), het schattige maar behulpzame droidje van Jedi-leerling Cal Kestis in de langverwachte videogame 'Star Wars Jedi: Fallen Order'.

Om spelers alvast kennis te laten maken met BD-1 heeft Respawn Entertainment voor de gelegenheid een nieuwe video uitgebracht waarin gekeken wordt naar het creatieproces om BD-1 tot leven te brengen. In de video praten de ontwikkelaars over de uitdaging om BD-1 van emotie te voorzien en leren we onder meer dat inspiratie voor het droidje voortkwam uit een populaire scène uit The Empire Strikes Back. En oja, de gamemakers vergelijken BD-1 met het hebben van een hond die je beste vriend is. Hoe cute is dat??

Over een drietal weken kun je zelf met het schattige droidje op avontuur. Dan komt 'Star Wars Jedi: Fallen Order' namelijk uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.