Lucasfilm werkt met Bethesda aan nieuwe Indiana Jones-game

Indiana Jones
Technology
Games
13-01-2021 16:50
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Het is alweer 10 jaar geleden dat er een game over Indiana Jones werd uitgebracht. Daar komt binnenkort verandering in, want Lucasfilm werkt eindelijk weer aan een nieuwe game over de iconische archeoloog.

Het onlangs gelanceerde Lucasfilm Games slaat de handen in elkaar met Bethesda-studio Machine Games (maker van de recente Wolfenstein-games) en producent Todd Howard, bekend om zijn bijdrages aan de videogame-franchises The Elder Scrolls en Fallout, om het project te verwezenlijken. Inhoudelijke details werden nog niet bekendgemaakt, al laat Machine Games alvast wel weten dat spelers een compleet origineel en op zichzelf staand avontuur mogen verwachten. Wanneer de game uitkomt en op welke platformen dat zal gebeuren is momenteel niet geweten.

De game werd aangekondigd met een korte cinematische teaser trailer op Twitter. In de teaser zien we een tafel waarop wat oude spulletjes en de hoed van Jones liggen. Wanneer vervolgens de hoed wordt weggenomen, krijgen we ook zijn iconische zweep te zien.