Louvre gaat bijzondere samenwerking aan met UNIQLO

Schermafbeelding 2021 01 29 Om 07 45 40
Lifestyle
Fashion
29-01-2021 08:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ooit in het Louvre geweest? Dan weet je dat het museum voorzien is van allerlei wereldberoemde kunstwerken. Neem de Mona Lisa bijvoorbeeld, het schilderij dat ergens tussen 1503 en 1506 gecreëerd werd door Leonardo da Vinci. Dat werk is binnenkort niet alleen aan de muur van het museum in Parijs te vinden, maar ook op kledingstukken van de Japanse kledingretailer UNIQLO.

UNIQLO en het Louvre lanceren samen een bijzondere kledingcollectie. Het gaat om een herdenkingsreeks die verschillende historische meesterwerken uit het Louvre in de spotlights zet. De Engelse graficus Peter Saville is verantwoordelijk voor de ontwerpen en selecteerde daarvoor onder meer de werken Mona Lisa, Niké van Samothrake en Venus de Milo. De kunstenaar heeft zich voornamelijk geconcentreerd op de logica die in de kunst verborgen zit. Zoals de inventarisnummers die aan de werken zijn toegewezen in het Louvre, bijvoorbeeld.

De beroemde werken worden, al dan niet in combinatie met fleurige bloemmotieven, tot leven gebracht op verschillende soorten kledingstukken. Zo zijn er zijn T-shirts, maar ook sweaters en hoodies. Beschikbaar in de kleuren grijs, paars, roze, wit, zwart en bruin. Vanaf 4 februari verkrijgbaar.

Het is niet de eerste keer dat UNIQLO een samenwerking aangaat met een bekend museum. In het verleden waren het Museum Art in New York en Tate Modern in Londen al aan de beurt. Ook werkte de kledingretailer samen met Andy Warhol, Kaws en Keith Haring.