Little Nightmares 2 wordt véél enger dan originele game

Little Nightmares 2
Technology
Games
25-10-2020 17:51
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Little Nightmares van Bandai Namco Entertainment was een indie-game waar menig horrorfans zich enkele jaren geleden uitstekelijk mee vermaakt hebben. Volgend jaar verschijnt eindelijk het langverwachte tweede deel in de Little Nightmares-franchise en die zal nog vele malen enger worden dan zijn voorganger als we de eerste beelden mogen geloven.

In het vervolg besturen spelers niet Six (het meisje met de gele regenjas uit het eerste deel), maar een compleet nieuw personage genaamd Mono die ze wederom door een akelige plek moeten zien te loodsen terwijl ze puzzels oplossen en uit de handen proberen te blijven van enge griezels.

Wie deeltje 1 al eng vond om in z'n eentje te spelen, zal blij zijn om te horen dat ze er in het vervolg niet alleen voor staan: Six is weer van de partij, maar dit keer als hulpje die de speler overal volgt. Dat is natuurlijk fijn, maar verandert helemaal niets aan de enge locatie's die je zult aantreffen in Little Nightmares 2. Plekken zoals een gesticht vol creepy paspoppen en een duister verlaten bos bijvoorbeeld. Enger dan dit wordt het niet...

Little Nightmares 2 wordt gemaakt door Tarsier Studios en verschijnt vanaf 11 februari 2021 voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Switch. Later in 2021 volgt er ook een next-gen versie van de game voor de PlayStation 5 en Xbox Series X.