Bruggenaar verkozen tot beste eSports speler van het jaar op Belgian Game Awards

Gabriël Rau League Of Legends
Technology
Games
22-02-2020 15:02
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Op vrijdag 21 februari werden naar jaarlijkse traditie de Belgian Game Awards gehouden in Kortrijk Xpo waar elk jaar prijzen worden uitgereikt aan onder andere de beste games van eigen bodem. Dit jaar werden er ook awards uitgedeeld voor eSports, waaronder beste eSports player en beste rookie eSports player.

De 21-jarige Bruggenaar Gabriël Rau (Bwipo) ging met de prijs voor 'beste pro eSports player' naar huis voor zijn sterke prestaties in de online multiplayer-game League of Legends. De half-Braziliaan won in 2018 een award voor 'eSports PC Rookie of the Year' tijdens de Amerikaanse eSports Awards-show en is sindsdien niet meer te stuitten in de competitiescene.

Brusselaar Bryan Badjie (Badjian), 22 jaar oud, haalde het dan weer in de categorie 'best rookie eSports player of the year', en maakt een naam voor zichzelf in het basketbalspel NBA 2K. Vorig jaar zette hij nog een knappe prestatie neer tijdens de NBA 2K European Invitational - het eerste NBA 2K kwalificatietoernooi ooit in Europa - en intussen droomt hij luidop van een plek tussen de 'big boys' van de NBA eSports league.

(Beeld: BGA)