Lil Nas X mag sneakers met mensenbloed niet verkopen

Lil Nas
Lifestyle
Fashion
02-04-2021 16:44
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Slecht nieuws voor fans van de ‘Satan Shoe’ van Lil Nas X. De controversiële sneaker mag (tijdelijk) niet verkocht worden. Dat besluit heeft de rechter genomen nadat Nike een aanklacht indiende tegen MSCHF, het bedrijf dat de schoen samen met de rapper op de markt bracht.

De ‘Satan Shoe’ is een schoen die meerdere verwijzingen naar de duivel bevat. Een van de meest opmerkelijke details is het druppeltje mensenbloed dat in de sneaker verwerkt zit. Verder is het kledingstuk in een oplage van het duivelse getal 666 uitgebracht en hangt er een prijskaartje van 1.018 dollar aan - een link naar een stukje bijbeltekst, waarin wordt beschreven hoe Satan als bliksem uit de hemel komt vallen.

Hoewel het design is gebaseerd op de Nike Air Max 97, zegt Nike zelf niets met het ontwerp te maken te hebben. Het merk stapte naar de rechter en eiste dat de ‘Satan Shoe’ niet langer verkocht zou worden. Een verzoek dat volgens TMZ nu is geaccepteerd.

MSCHF zegt verrast te zijn door de juridische stappen die de schoenengigant heeft ondernomen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen contact opgenomen met Nike om de kwestie op te lossen, maar zou nog geen reactie hebben ontvangen.