Levi's viert Pride-maand met nieuwe collectie

Schermafbeelding 2021 06 08 Om 09 20 49
Lifestyle
Fashion
08-06-2021 09:28
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het is je vast niet ontgaan, maar de Pride-maand is aangebroken. Hét ultieme moment voor Levi’s om een nieuwe collectie uit te brengen. Het merk komt met T-shirts, denim en accessoires die gepaard gaan met een oproep die je niet kunt negeren: respecteer alle voornaamwoorden. ‘Want de juiste voornaamwoorden gebruiken, staat gelijk aan erkenning. Erkennen hoe prachtig iemand is als persoon, in alle facetten’, zo klinkt het.

Dat Levi’s met deze collectie komt, is geen verrassing. Het merk heeft zich altijd ingezet voor gelijke rechten en de eerlijke behandeling van de LGBTQIA+ gemeenschap. Ieder jaar wordt er een speciale Pride-lijn op de markt gebracht en dit jaar is dat niet anders.

De collectie draagt de naam ‘All pronouns. All love.’ en vormt een liefdesbrief aan de LGBTQIA+ gemeenschap: een reeks moderne unisexversies van Levi’s-klassiekers, gedecoreerd met hun nieuwe regenboogillustratie, waarvoor het denimmerk zich liet inspireren door de iconische regenboogvlag die wappert in de Castrowijk in San Francisco.

Enkele eye-catchers zijn een verwassen jacket, overall met short, jumpsuit, schoudertasje, rangerhoed, bretels en een snapbackpat. "Bij Levi’s behandelen we onze werknemers en fans rechtvaardig. We steunen de LGBTQIA+ gemeenschap sinds jaar en dag. De jaarlijkse Pride-collectie is onze manier om de LGBTQIA+ gemeenschap in de bloemetjes te zetten”, zegt Jen Sey, voorzitter van Levi’s.