Levi's moedigt tweede leven voor kleding aan met nieuwe campagne

Schermafbeelding 2021 04 19 Om 17 21 14
Lifestyle
Fashion
19-04-2021 17:23
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Tussen 2000 en 2020 is de wereldwijde kledingconsumptie verdubbeld. We hebben meer kledingstukken in onze garderobes, maar dragen alles minder vaak. Ook zijn we veel te snel met weggooien: we bewaren items bijna half zo lang als vijftien jaar geleden. Daar moet iets tegen gedaan worden, vindt Levi’s. Het merk komt daarom met de ‘Buy Better, Wear Longer’-campagne.

Hoe maak je mensen bewust van de effecten die het produceren van kleding op het milieu heeft? Die vraagt hoopt Levi’s te beantwoorden met zijn campagne. Een campagne waar het merk een aantal grote namen voor heeft weten te strikken. Jaden Smith, Xiye Bastida, Melati Wijssen, Xiuhtezcatl, Emma Chamberlain en Marcus Rashford MBE dragen allemaal hun steentje bij om kwaliteitskleding te maken die generaties lang mee kan gaan.

Onder ‘Buy Better, Wear Longer’ vallen voortdurende inspanningen van Levi’s om duurzamere productie te stimuleren. Dat doet het merk door ambitieuze acties rondom klimaat en water te steunen, maar ook door te investeren in materialen en technologieën zoals cottonized hennep en organisch katoen. Een groot deel van de kleding van Levi’s wordt gemaakt met een speciale techniek, waarmee tot nu toe meer dan 4 miljard liter water is bespaard.

"De wereld waarin we leven moedigt ons aan om voortdurend te kopen. Het brengt ons in deze slechte cyclus. Ik ben blij dat Levi's die boodschap verandert door de kringloop cool te maken”, zegt Jaden Smith. “Sommige van mijn favoriete broeken zijn tweedehands."