Levi's gaat voor een duurzamere toekomst

Schermafbeelding 2020 11 26 Om 14 56 08
Lifestyle
Fashion
26-11-2020 15:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Levi’s zet heel veel stappen in de goede richting naar een beter milieu. Het merk experimenteert met een reeks uitdagingen op het gebied van ontwerp en productie, die uiteindelijk zullen zorgen voor een duurzamere toekomst. Iets wat we in de collectie van 2021 al terug zullen zien in de vorm van nieuwe innovaties en stijlen, de introductie van voor 55 procent gemengde hennep stoffen, nieuwe natuurlijke verftechnieken, biologisch geteelde katoen en het recyclen van elk kledingstuk dat uit de zogenoemde Levi’s Wellthread-collectie komt.

Het merk dat al jarenlang bekendstaat om zijn denimkleding heeft in de afgelopen seizoenen keihard gewerkt aan het ontwikkelen van manieren om van hennep een veel zachtere en meer bruikbare vezeloplossing te maken. Hennep heeft over het algemeen minder water en minder pesticiden nodig in de teelt dan conventioneel geteeld katoen, wat resulteert in een schonere, gezondere bodem. Bovendien is de hennep die in de kledingstukken wordt gemengd, afkomstig van hennepgewassen die gevoed worden met veel regen. Het gevolg: nóg minder waterverbruik! Het mooie aan alles is dat de kledingstukken met hennep dezelfde uitstraling hebben als de traditionele Levi’s denim. Ze zijn zacht, comfortabel en verfijnd. Win-win dus!

Maar dan zijn we er nog niet. Levi’s Wellthread focust zich namelijk ook op het gebruik van plantaardige natuurlijke kleurstoffen voor zijn denim en tees. Er wordt gebruikgemaakt van een techniek waarbij de behoefte aan harde chemicaliën wordt verminderd en de totale ecologische voetafdruk van het kledingstuk wordt verkleind.