Leuvense jongeren aan de haal met 'lachend kakske' uit Oostende

Lachend Kakske Oostende
News
News
03-07-2019 14:54
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Enkele Leuvense jongeren zijn afgelopen maandagnacht aan de haal gegaan met de verdwaalpaal 'het lachend kakske' in Oostende. De paal, die in het leven werd geroepen om verdwaalde kinderen met hun ouders aan zee te herenigen, stond er amper 4 dagen en werd door de - vermoedelijk dronken - jongeren meegenomen naar een appartement waar een feestje met veel drank aan de gang was.

Op camerabeelden was te zien hoe een groepje jongeren omstreeks 1u 's nachts het kakje uit z'n voetstuk sleurden en ermee door het centrum van Oostende trokken. De politie had echter niet veel moeite om de identiteit van de daders te achterhalen nadat de studenten zelf beelden van de diefstal op Instagram hadden gezet. Kort daarna kreeg de politie de daders te pakken.

Volgens burgemeester Bart Tommelein zullen de jongeren nog een factuur in de bus krijgen voor alle schade die berokkend werd. Daarbovenop kunnen ze ook nog een GAS-boete van 250 euro krijgen wegens vandalisme.

Tommelein heeft intussen bevestigd dat zijn 'lachend kakske' weer terecht is en dat de jongeren werden verhoord door de politie. Ze hebben hun excuses aangeboden en er werd een proces-verbaal opgesteld. Toch wil de burgemeester hen voor de zatte studentengrap ook niet té hard straffen. "Ik heb hen voorgesteld om vrijwillig te komen helpen met ons Beachteam op het Nieuwe Strand waar ze de paal gestolen hebben. Zo kunnen ze toch iets positiefs terugdoen voor onze stad en onze diensten”, aldus de burgemeester tegen de Vlaamse pers.

Jongeren gaan aan de haal met het 'lachend kakske' in Oostende.