Albatros Leuven
News
News

Leuvense studentenfuifzaal Albatros sluit definitief de deuren

06-02-2019 13:01
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Na jaren onduidelijkheid en onzekerheid over het al dan niet openhouden van de zaak, werd er nu dan eindelijk een beslissing genomen: de bekende Leuvense studentenfuifzaal Albatros in de Brusselsestraat sluit op 20 februari na 18 jaar definitief de deuren. Studentenkoepel LOKO heeft beslist het contract op te zeggen wegens de gebrekkige staat van het pand en het gebrek aan investeringen door de eigenaar.

"We vinden het heel jammer, maar de kosten zijn veel te hoog voor de return die we krijgen. De eigenaar van het pand laat ons te hard aan ons lot over", aldus LOKO-voorzitter Kenny Van Minsel.

Toen de Albatros in 2000 dreigde failliet te gaan, schoot LOKO te hulp en werd de Leuvense studentenvereniging aangesteld als de nieuwe uitbater. Sindsdien werd de fuifzaal al 2 keer stevig onder handen genomen met financiële steun van KU Leuven. Maar door de ouderdom van het pand blijven er maar problemen opduiken.

Door de sluiting van enkele bekende zaken in de afgelopen jaren, laat het gebrek in uitgaansinfrastructuur in de Leuvense binnenstad (dat 50.000 studenten telt) zich steeds meer voelen. LOKO hoopt dan ook samen met KU Leuven en het stadsbestuur snel een alternatief te vinden. In afwachting daarvan zal het in de week van 18 februari een waardig afscheid plannen voor de feestzaal. "We willen er een laatste keer nog een echte knaller van maken", klinkt het.