Leuven is deze week the place to be voor studenten

176170244 103035818598631 6036267731759773292 N
Lifestyle
Things to do
23-04-2021 13:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Misschien heb je het al gemerkt, misschien ook niet. Maar Leuven is deze week the place to be voor studenten. Daar vindt momenteel de 92ste editie van het grootste Belgische studentenevenement de Ekonomika Kiesweek plaats. Een lichtpuntje voor keihard werkende jongeren in tijden van de aanhoudende pandemie.

De Ekonomika Kiesweek is al jaren iets om reikhalzend naar uit te kijken voor Leuvense studenten. Dit jaar ziet het evenement er vanwege corona anders uit dan normaal, maar gefeest wordt er zeker. De grote pleinactiviteiten met eten, drinken en gezellige avondplanningen, zijn ingeruild voor een zotte, digitale kiesweek met zoveel mogelijk fysieke touchpoints.

,,Het omvormen van een evenement, waarbij een plein normaal gezien drie dagen lang zwart kleurt van de studenten, naar een COVID-proof variant was geen eenvoudige opdracht”, legt de organiserende studentenvereniging Ekonomika uit. ,,Toch gingen we deze uitdaging als ploeg met plezier aan. We voelen meer dan ooit tevoren de noodzaak een lichtpuntje voor studenten te creëren.”

Tijdens de Kiesweek worden allerlei goodieboxen verdeeld die studenten fysiek op kunnen halen in Leuven. Hiermee kunnen de deelnemers zich amuseren in hun bubbel van vier. Maar er is meer. Ekonomika: ,,We faciliteren enkele fysieke activiteiten, zoals een speurtocht, een e-step tocht en een mogelijkheid tot paddelen. Dit alles vullen we aan met nog enkele digitale evenementen. Zo hebben we voor iedere student wat wils.”

Meer info over de Kiesweek (zoals het complete programma) vind je hier.