Lerares vergiftigd omdat leerling gsm niet mocht gebruiken in de les

Gsm In School
News
School
02-12-2019 14:34
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Een leerlinge van een middelbare school in Amsterdam heeft vorige week haar eigen lerares proberen vergiftigen door stiekem schoonmaakmiddel in haar thee te kappen. De vrouw moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De vergiftiging vond plaats tijdens een van de kooklessen waar het Amsterdamse Wellantcollege om bekendstaat. Een minderjarige scholiere was boos omdat ze haar mobiel niet mocht gebruiken tijdens de les en in een opwelling besloot ze om schoonmaakmiddel in de thee van haar nietsvermoedende kookdocent te kappen. De lerares liep ernstige schade op aan haar tong en moest overgebracht worden naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Hoe het momenteel is gesteld met de docent, wil de school niet kwijt om de privacy van de vrouw te respecteren. "Ze is nu thuis en krijgt alle medische zorg en aandacht die ze nodig heeft", vertelt een woordvoerder van de school.

Omdat de leerling in kwestie minderjarig is, en dus leerplichtig, wordt ze overgeplaatst naar een andere vmbo-school waar ze haar examenjaar kan afmaken en extra begeleiding krijgt.