Gti Beveren
News
School

Leraar bestraft leerlingen die moskee weigeren te bezoeken tijdens schooluitstap

15-05-2019 20:45
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Twee leerlingen van het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) in Beveren kregen afgelopen week een strafstudie van hun leerkracht omdat ze weigerden om een moskee binnen te stappen.

Voor het vak levensbeschouwing had de school een uitstap naar Antwerpen georganiseerd waar men onder andere een bezoek aan een Joodse synagoge en Turkse moskee had gepland om beter kennis te maken met de verschillende culturen en godsdiensten uit onze maatschappij. Op het moment dat de klas met vierdejaars bij de moskee aankwam, weigerden twee leerlingen binnen te gaan. Het tweetal kreeg een strafstudie wegens een gebrek aan respect en verdraagzaamheid.

De leerkracht en de school in kwestie worden sindsdien overspoeld door honderden haatberichten op sociale media, voornamelijk uit extreemrechtse hoek, waarin de sanctie in vraag wordt gesteld. Volgens de directeur van de school heeft de leraar niets misdaan en correct gehandeld omdat de leerlingen voorafgaand aan de uitstap niet hadden aangegeven dat ze niet aan het bezoek wouden deelnemen en zich bovendien ook ongepast gedragen zouden hebben. De school wil nu samen met de leerlingen een reflectiemoment houden om te bekijken waar het precies misliep.