Leonardo Di Caprio
News
Climate

Leonardo DiCaprio steunt Belgische klimaatspijbelaars

05-02-2019 00:15
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Al wekenlang spijbelen tienduizenden Belgische jongeren om hun stem te laten horen voor een beter klimaatbeleid. Hun boodschap is duidelijk: er moet NU verandering komen. En dat is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Niemand minder dan Hollywood-acteur Leonardo DiCaprio laat weten de Belgische jongeren te steunen in hun opstand.

De acteur, zelf een jarenlange activist voor een beter milieu, deelde zijn bewondering voor de Belgische klimaatspijbelaars op Instagram. Op zijn kanaal (met 28 miljoen volgers) plaatste hij recent een aantal foto's van een klimaatmars dat werd gehouden in onze hoofdstad, aangevuld met een tekstje (zie hieronder) afkomstig van de Britse krant The Guardian over de studentenactie.

Met de steun van talloze academici, wetenschappers en invloedrijke figuren als DiCaprio zou men wel eens sneller dan verwacht voor een grote doorbraak kunnen zorgen in de strijd tegen de klimaatopwarming (of toch op z'n minst de eerste grote stappen zetten richting een leefbaarder milieu). Daarvoor zullen echter wel eerst heel wat grote bedrijven door de knieën moeten gaan.

Er staat ons met andere woorden dus nog heel wat werk voor de boeg, maar een ding lijkt alvast zeker: onze Belgische jongeren zijn vastberaden om hun toekomst in eigen handen te nemen. Nu de wereld nog.