'League of Legends' komt naar consoles en mobiel

League Of Legends Wild Rift
Technology
Games
16-10-2019 15:19
Geschreven door Nico De Greef
Comment

De populaire online multiplayer strategygame League of Legends (afgekort: LoL) komt volgend jaar naar consoles en mobiel. Dat heeft spelmaker Riot Games vandaag bekendgemaakt ter gelegenheid van het tienjarige jubileum van de game.

De komst van League of Legends naar andere platformen betekent dat fans niet langer meer van een computer hoeven af te hangen om het spel te kunnen spelen. De nieuwe versie van de game heet League of Legends: Wild Rift en werd helemaal opnieuw vanaf de grond opgebouwd voor de nieuwe platformen.

Volgens de ontwikkelaar kan een gemiddelde speelsessie in Wild Rift een 15 à 20-tal minuten duren. Een opvallend kortere speeltijd dan bij de reguliere pc-versie, waar potjes ongeveer een halfuur in beslag nemen. Spelers zouden voorts kunnen kiezen uit 40 champions wanneer het spel wordt gelanceerd.

Een concrete releasedatum voor League of Legends: Wild Rift werd nog niet aangekondigd. Het gratis spel moet ergens in het verloop van volgend jaar eerst verschijnen voor smartphones en komt kort daarna ook beschikbaar voor consoles.