Last van puistjes rondom je mond? Misschien heb je mascné

2020 Mondkapje Coronavirus Anastasiia Chepinska
Lifestyle
Beauty
15-11-2020 20:11
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Heb jij de laatste tijd steeds meer puistjes of uitslag rondom je kin en mond? Wellicht dat het dragen van mondkapjes daar de oorzaak van is. Steeds meer mensen krijgen last van mascné, acne die ontstaat door mondmaskers.

Ja, inderdaad: het krijgen van acne door het dragen van een gezichtsmasker heeft tegenwoordig een naam. En dat komt omdat het steeds vaker voorkomt. Vooral mensen die regelmatig last hebben van puistjes, kampen sinds de semi-verplichting van het dragen van mondkapjes met mascné - een samenvoeging van de woorden acne en masker.

"Ik hoor het steeds vaker, niet alleen klachten over meer puistjes maar ook over droogte, wrijving en roodheid. Dat komt voornamelijk omdat de huid niet kan ademen", zegt medisch schoonheidsspecialiste Inge van der Meulen tegen EditieNL. Ze ziet het voornamelijk bij mensen die de hele dag door een mondkapje dragen.

Heb jij er ook last van? Dan zou het wassen van je gezicht kunnen helpen. Doe dat maximaal twee keer per dag, 30 tot 45 seconden met lauwwarm water. Drink genoeg water en eet gezond. Oh, en vergeet ook absoluut niet je make-up van je gezicht te halen voor het slapengaan.