PlayStation toont kwartier gameplay van Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet Clank Rift Apart Key Art
Technology
Games
02-05-2021 16:00
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Sinds de lancering van de PlayStation 5 vorig jaar kunnen PlayStation-fans niet wachten om als eerste de games van de toekomst te ervaren. Fans kregen al een voorsmaakje van de kracht van de PlayStation 5 in spellen als Demon's Souls: Remake, Destruction AllStars en Returnal, maar een échte PS5-game die volledig gebruikmaakt van de technologie van de nieuwe console, zagen we nog niet. Dat zal binnenkort veranderen met de release van Ratchet & Clank: Rift Apart. De eerste échte PS5-game die gemaakt wordt door Playstation zelf, verschijnt al over een tweetal maanden en belooft fe-no-me-naal te worden.

Tijdens een nieuwe State of Play-uitzending heeft PlayStation maar liefst een kwartier gameplay van de game getoond waarin uitgebreid te zien is waar de PlayStation 5 allemaal toe in staat is. Van supersnelle laadtijden (die je in een oogwenk naar een compleet andere dimensie transporteren) tot gamewerelden die bruisen vol leven, de nieuwe Ratchet & Clank game heeft het allemaal en nog zoveel meer.

Ratchet & Clank: Rift Apart neemt spelers mee op een visueel verbluffend interdimensionaal avontuur dat optimaal gebruikmaakt van de revolutionaire functies van de PlayStation 5-console. De kwaadaardige robotkeizer Doctor Nefarious, en tevens aartsvijand van Ratchet & Clank, is vastberaden om alle werelden in alle dimensies te veroveren en heeft zijn vizier nu gericht op de wereld van Ratchet & Clank. Samen met de hulp van de mysterieuze Lombax-verzetstrijdster Rivet, zullen spelers moeten proberen te voorkomen dat de dimensies instorten. Op 11 juni is het zover!