Kritiek op model wegens ‘vetrollen’

2020 Bella Lucia
Lifestyle
Beauty
30-08-2020 15:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een Australisch model heeft een behoorlijke lading kritiek over zich heen gekregen na het posten van twee selfies. Op het ene beeld poseert ze, op het andere beeld laat ze haar buikvet zien. Enige probleem volgens fans: er is helemaal geen buikvet.

De 25-jarige Bella Lucia heeft een legioen van 1,3 miljoen volgers met wie ze regelmatig lingeriefoto’s deelt. Meestal ontvangt ze daar positieve reacties op, maar afgelopen week ontstond er meer ophef dan lof over een van haar meest recente Instagram-acties. Ze deelde beelden van zichzelf waarop ze in twee verschillende houdingen te zien is. “Same same different pose”, schreef ze erbij.

Op één van de twee foto’s houdt Bella haar vetrollen vast, die er volgens veel volgers niet eens zijn. “Maakt ze een grapje?”, vraagt iemand zich af. “Ze ziet er precies hetzelfde uit.” Waarop een ander zegt: “Je had een andere, minder vleiende positie aan kunnen nemen. Op deze manier laat je jezelf zien als ‘bovenmenselijk’. Het maakt mensen onzeker.”

Uit een nieuwe post van Bella blijkt dat veel mensen kritiek hebben geleverd. “Ik krijg veel haat. Waarschijnlijk verdiend, maar ik wil alleen maar zeggen dat ik niemand pijn wil doen”, aldus het model in een reactie. “Ik ben een liefdevol en aardig persoon, maar ben van nature niet erg intelligent. Misschien begrijp ik de body positivity-beweging niet helemaal.”

(null)

(null)

(null)

(null)