Kritiek op feestende studente die besmet is met corona

Schermafbeelding 2020 09 11 Om 14 58 26
News
Coronavirus
11-09-2020 16:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Wat je vooral wél moet doen als je besmet bent met het coronavirus: thuisblijven en je afzonderen van iedereen om je heen. Wat je vooral níét moet doen: feestjes bezoeken. Dat laatste heeft een Amerikaanse studente wel gedaan en dat wordt haar niet bepaald in dank afgenomen.

Er zijn beelden op Twitter verschenen waarop een leerling van de Texas Tech University al feestend te zien is. In normale tijden zou daar natuurlijk niks mis mee zijn, maar tijdens de coronacrisis ligt dat toch een tikkeltje gevoeliger. Zeker als degene die gefilmd wordt zelf COVID-19 blijkt te hebben.

Het meisje in de video lijkt zich niks aan te trekken van alle regels die gelden vanwege corona. “Iedereen vraagt of ik corona heb. Ja, ik heb corona. De hele wereld heeft corona. Al deze mensen hebben corona”, zegt ze terwijl ze andere aanwezigen van het feestje filmt. “Val me niet meer lastig, ik ben plezier aan het maken.”

Je kunt wel raden hoe de wereld reageert op de beelden. Geschokt, verontwaardigd en kwaad. “Als je net zo egoïstisch bent als dit meisje en je geen rekening wil houden met de veiligheid van anderen, fuck off!”, zo klinkt het op Twitter.