Klassieke 'Aladdin' en 'The Lion King' games worden opnieuw uitgebracht

Disney Classic Games Aladdin And The Lion King
Technology
Games
30-08-2019 00:28
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Disney en spellenuitgever Nighthawk Interactive hebben Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King aangekondigd met een trailer. Het betreft een heruitgave van de klassieke retrospellen die respectievelijk in 1993 en 1994 verschenen voor de Sega Genesis en SNES-spelcomputers, maar dan nu voor de huidige generatie consoles.

De games verschijnen in een bundel die rond de herfst in de winkels moet liggen en hebben enkele verbeteringen en nieuwe features gekregen om ze aantrekkelijker te maken voor moderne gamers. Onder andere de beeldkwaliteit werd opgeschroefd naar HD-kwaliteit (1080p) en een vooruitspeel- en terugspeelfunctie, waarmee gamers snel tot aan een bepaald deel in een level kunnen geraken, werd aan de spellen toegevoegd. Daarnaast is er ook de nieuwe kijkmodus die toont hoe een level gespeeld moet worden.

Voor de echte die-hard fans is er voorts ook een heleboel bonuscontent om te ontdekken, inclusief interviews met de makers, een kunstgalerij en een muziekspeler waarop de originele soundtracks te beluisteren zijn.

De games komen later dit jaar naar PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch.