2017 School Bord
News
Bizarre

Kinderen die in september geboren zijn, zijn schijnbaar 't slimst

12-05-2019 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het heeft heel veel voordelen om in september jarig te zijn. Je hebt dan niet alleen kans op flink wat zonnestralen tijdens je bday, het schijnt ook dat je dan een stuk slimmer bent dan je vrienden die in andere maanden hun verjaardag vieren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in september geboren zijn, veel intelligenter kunnen zijn dan andere leeftijdsgenootjes.

Dat is volgens Pretty52 de conclusie uit een studie die in 2017 werd gepost in The National Bureau of Economic Research, genaamd ‘School Starting Age and Cognitive Development’. Het onderzoek vond in Florida plaats en is gebaseerd op gegevens van 1,2 miljoen studenten tussen de 6 en 15 jaar oud. De scholieren die in september geboren zijn, bleken elk jaar hogere gemiddelde scores op school te hebben.

Maar word nou niet te enthousiast, want de reden waarom jij slimmer bent heeft eigenlijk alleen te maken met het feit dat september-baby’s meestal de oudste in hun schooljaar zijn. En dus hebben ze een extra jaar om zich fysiek en mentaal te ontwikkelen in vergelijking met hun jongere leeftijdsgenoten. Kinderen die op school relatief ouder zijn, zullen het beter doen dan hun klasgenoten.

September-kinderen zijn niet alleen slimmer dan hun leeftijdsgenoten, ze gedragen zich volgens het onderzoek ook volwassener en zijn minder gehecht aan hun ouders.