Kijktip: spin-off 'Soul' staat op Disney+

2020 Soul Disney
Entertainment
Movies
01-05-2021 09:34
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Heb je je na het zien van ‘Soul’ ooit afgevraagd wat ziel 22 precies tegen de aarde heeft? In de spin-off ’22 vs Earth’ word je prangende vraag beantwoord. De nieuwe kortfilm keert terug naar de sceptische ziel, lang voordat ze Joe Gardner ontmoette.

’22 vs Earth’ speelt zich af voor de gebeurtenissen van ‘Soul’. Ziel 22 tart de regels van Het Grote Hiervoor en weigert naar de aarde te gaan. Ze neemt een bende van vijf andere zielen mee in haar poging tot rebellie. Maar wanneer de activiteiten van haar groep tot onverwachte resultaten leiden, zou 22’s plot wel eens kunnen leiden tot een verrassende openbaring over de zin van het leven.

"Tijdens het maken van ‘Soul’ hadden we het over het waarom van een nieuwe ziel die niet op aarde wil leven, maar het hoorde uiteindelijk niet thuis in die film", zegt regisseur Kevin Nolting. "’22 vs. Earth' was een kans om enkele van de onbeantwoorde vragen te verkennen die we hadden over waarom 22 zo cynisch was. Omdat ik zelf nogal cynisch ben, voelde het als perfect materiaal."