Kerstspecial F.C. De Kampioenen breekt records

2020 Fc De Kampioenen Kerstspecial Vrt
Entertainment
TV / streaming
29-12-2020 07:39
Geschreven door Christophe Moons
Comment

De Kampioenen hebben het 'm weer gelapt! Hun kerstspecial van afgelopen vrijdag is op de valreep het meest bekeken programma van 2020 geworden.

Maar liefst 2.283.418 mensen keken naar 'F.C. De Kampioenen' op kerstdag, een jaarrecord én ook een record voor de serie zelf. De finale van 'The Masked Singer' op VTM haalde eerder dit jaar slechts 2.048.800 kijkers en wordt dus van de troon gestoten.

In de top 10 aller tijden zullen de Kampioenen wellicht rond de 7e plaats uitkomen. Enkel de Rode Duivels (die andere voetbalploeg) bereikten de voorbije jaren meer kijkers.

Nieuwe afleveringen?

Kan dit kijkcijfersucces de acteurs aanzetten tot meer nieuwe afleveringen, ook zonder Johny 'Xavier' Voners? "We hebben in die 30 jaar nog nooit zoveel mooie berichten gekregen van mensen als nu", vertelt An 'Bieke' Swartenbroekx aan VRT NWS. "Sommige fans vonden dit een mooi definitief einde, anderen vragen naar meer. Zo is het ook bij de cast. De kampen zijn verdeeld. We gaan nu alles laten bezinken en zullen eind januari beslissen of er nog nieuwe afleveringen zullen komen."