Kanye West & Adidas onder vuur door nieuwe Yeezy's

2020 Yeezy Islam
Lifestyle
Fashion
07-09-2020 18:00
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

De nieuwste Yeezy-sneakers van Kanye West en Adidas liggen momenteel onder vuur. Waarom? Het nieuwste paar is namelijk vernoemd naar aartsengelen uit de islam. De moslimgemeenschap kan hier natuurlijk niet mee lachen en dat is er aan te merken op Twitter…

De twee nieuwe Yeezy Boost 350 V2-sneakers zijn vernoemd naar Israfil en Asriel, twee van de vier aartsengelen in de islam. En juist die heilige namen kiezen voor een sneaker, vinden vele moslims heiligschennis.

“Afschuwelijke naamkeuze voor een schoen. Israfil en Asriel zijn twee van de vier aartsengelen van de islam. Adidas, je had je werk moeten doen. Het is niet te laat om dat te corrigeren”, of “Ben ik de enige moslim die zich beledigd voelt door de nieuwe Yeezy-sneakers? Kanye West is zelf gelovig, je zou van hem dan toch verwachten dat hij andere religies respecteert en niet de naam van islamitische aartsengelen gebruikt voor zijn sneakers?” en “Dit is pure heiligschennis”, klinkt het op Twitter.

En daar blijft het helaas niet bij. Er is zelfs een online petitie gestart om de naam van de sneakers te veranderen. Ze hebben ondertussen al zo’n 3.000 handtekeningen verzameld.

Een reactie van zowel Adidas als Kanye blijft momenteel nog uit.