K-popsterren schuldig bevonden aan verkrachting

2019 Kpop
Entertainment
Celebs
30-11-2019 07:22
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Twee bekende K-popsterren zijn schuldig bevonden aan de verkrachting van meerdere vrouwen. De mannen, Jun Joon-young en Choi-Jong-hoon, krijgen volgens Rolling Stone een jarenlange gevangenisstraf. De incidenten vonden plaats in 2015 en 2016. Hun slachtoffers waren vrouwen die onder invloed waren van alcohol.

Joon-young moet zes jaar de gevangenis in. Naast verkrachting heeft hij zich ook schuldig gemaakt aan het in het geheim filmen van vrouwen. De beelden deelde hij vervolgens online. In een eerdere verklaring zei hij daar volgens NU.nl het volgende over: "Ik heb vrouwen gefilmd zonder dat zij dit wisten en hier toestemming voor gaven. Ik voelde me hier destijds niet schuldig over. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan de vrouwen die in deze video's te zien zijn.”

Joon-hoon krijgt vijf jaar celstraf en hoeft dus een jaartje minder achter de tralies te zitten. Wel krijgt hij, evenals Joon-young, psychische hulp. Beide heren ontkenden de verkrachtingen in eerste instantie, maar in chats naar elkaar werd het tegendeel bewezen.