Julie Van Espen
News
News

Julie (23) stierf vechtend tegen haar verkrachter

08-05-2019 16:26
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Steve Bakelmans, de 39-jarige dronken man die zaterdagavond in verband werd gebracht met de verontrustwekkende verdwijning van Julie van Espen (23), heeft aan de onderzoeksrechter bekend dat hij de jonge vrouw heeft proberen verkrachten en van het leven heeft beroofd. Het lichaam van Julie werd zondag teruggevonden in het Albertkanaal in Antwerpen.

Het meisje vertrok zaterdagavond omstreeks 18u30 met haar fiets vanuit Schilde naar Antwerpen waar ze had afgesproken met vriendinnen. Maar daar is ze nooit aangekomen. Steve B heeft bekend dat hij op de bewuste avond zat te wachten op een willekeurig slachtoffer. Hij trok de toevallig passerende Julie van haar fiets en probeerde haar daarop te verkrachten. Julie liet zich echter niet zomaar doen en vocht fel terug, maar moest dat bekopen met haar leven. Het meisje werd geslagen tot ze niet meer bewoog.

Toen het donker was dumpte Bakelmans haar lichaam samen met haar fiets en gsm in het water van het Albertkanaal. Wat verderop, aan het trainingscentrum van de Antwerp Giants, gooide hij haar reispas in een vuilnisbak. Het was daar dat de man gefilmd kon worden door een bewakingscamera.

Zondagnacht werd een opsporingsbericht met een bewakingscamerafoto van de man verspreid door de politie waarna al snel meer dan 200 tips binnenstroomden. Maandagmiddag kon Bakelmans uiteindelijk worden opgepakt in het treinstation van Leuven door middel van een gsm-signaal.