2018 Eenzaam
News
News

Jongeren voelen zich vaak eenzaam

06-09-2018 13:31
Geschreven door Simon Smetryns
Comment

Hoe besteden we onze vrije tijd het liefst en hoe zit het nu precies met onze relaties? TAGMAG zocht het uit! Samen met VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws namen we een grote enquête af bij 1.300 jongeren tussen 16 en 25 jaar.

RELATIES & VRIJE TIJD

Vrienden hebben een belangrijke plaats in het leven van jongeren. 70% zegt dat hun goeie vrienden meer weten dan hun eigen ouders. De helft hiervan vertrouwt zijn of haar vrienden zelfs meer dan hun ouders. Het merendeel zegt 3 tot 5 goede vrienden te hebben. Toch geeft 50% van de ondervraagden aan dat ze graag meer vrienden zouden willen en dat ze zich geregeld eenzaam voelen.

Naast afspreken met vrienden, houden Vlaamse jongeren er vooral ook van om hun vrije tijd te besteden met TV kijken en video’s streamen. Maar ook andere vormen van vrijetijdsbesteding zijn populair, 83% gaat regelmatig sporten, 34% doet aan andere hobby’s zoals muziek of toneel en maar liefst 15% doet aan vrijwilligerswerk. We hebben een drukke levensstijl maar dat eist wel zijn tol. Zes op tien jongeren geeft namelijk aan dat ze zich vaak niet uitgerust voelen.

En wat met de liefde? Driekwart van de jeugd gelooft in de eeuwige liefde en zijn positief dat ze met dezelfde partner hun hele leven zullen samenblijven. Trouw zijn is hier wel een keywoord want om een relatie te doen slagen, vindt negen op tien wel dat een relatie pas kan slagen als beide partners 100% trouw zijn.