2018 3E Wereldoorlog
News
News

Jongeren bang voor derde wereldoorlog

10-09-2018 12:44
Geschreven door Simon Smetryns
Comment

Jongeren voelen zich niet altijd veilig, dat blijkt uit het onderzoek dat TAGMAG hield samen met VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws bij 1.300 jongeren tussen 16 en 25 jaar.

SAMENLEVING EN VEILIGHEID – DEEL 1

De aanslagen van de afgelopen jaren boezemen heel wat jongeren angst in. Zes op tien heeft schrik dat het terreurgeweld de komende jaren enkel zal toenemen en bijna de helft is zelfs bang voor een derde wereldoorlog. Vlaamse jongeren zien de toekomst dus eigenlijk helemaal niet zo rooskleurig. Hoewel 66% wel stelt dat ze het beter hebben dan hun ouders, schat slechts 25% in dat hun eigen kinderen het beter zullen hebben.

Ook het onveiligheidsgevoel is sterk aanwezig. Meer dan de helft van de ondervraagde jongeren zegt geregeld over de schouder te kijken wanneer ze ’s avonds over straat lopen om te zien of niemand hen volgt. Bij 25-plussers is dit gevoel zelfs nog sterker aanwezig. Zij voelen zich namelijk dubbel zo onveilig in hun eigen buurt en hebben ook vaker schrik voor een derde wereldoorlog.

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen meer schrik hebben voor zowel terrorisme als een derde wereldoorlog, en ze zich ook vaker nerveuzer voelen wanneer ze ’s avonds over straat lopen dan hun mannelijke leeftijdsgenoten.