2018 The Purge
News
Bizarre

Jongen geïnspireerd door 'The Purge' zorgt voor Halloween-rellen in Frankrijk

03-11-2018 10:26
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De film ‘The Purge’ is voor een 19-jarige jongen inspiratie geweest om tijdens Halloween de politie aan te vallen en rellen te schoppen. Het heeft ervoor gezorgd dat afgelopen week meerdere gevechten zijn ontstaan in diverse Franse steden.

De 19-jarige jongen had mensen vorige week via sociale media opgeroepen om met Halloween voor rumoer te zorgen. Jongeren reageerden daarop en gingen massaal de straat op. Volgens VTM Nieuws richtten groepjes jongeren in Lyon vernielingen aan, staken ze auto’s in brand en gooiden ze ruiten stuk. De politie heeft twaalf jongeren op kunnen pakken, waarvan tien minderjarig.

De aanstichter van het drama bleek achteraf spijt te hebben van zijn daad, want hij heeft via Snapchat laten weten dat hij ‘het niet zo bedoeld had’. Toch riskeert hij nu een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete van 45.000 euro.

In de film ‘The Purge’ heeft de overheid besloten dat alle misdaden, waaronder moord, jaarlijks twaalf uur lang zijn toegestaan om zo criminaliteit tegen te gaan. Tijdens ‘The Purge’ (de zuivering) zijn geen van de hulpdiensten beschikbaar.