2018 Thorben Van Berkgel
Technology
Games

Jongen (18) stopt met school om zich te focussen op Fortnite-succes

22-12-2018 15:30
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een kinderdroom komt uit voor de 18-jarige Thorben van Berkel uit het Nederlandse plaatsje Uden. Hij stopt met school om zich volledig te kunnen focussen op zijn Fortnite-carrière.

Thorben is zó succesvol met Fortnite, dat hij een eigen bedrijfje startte. Hij doet het ontzettend goed met zijn YouTube-kanaal, werkt samen met multinationals en heeft zelfs een eigen kledinglijn. “Het is zo bizar wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd”, vertelt hij tegen het Brabants Dagblad.

De 18-jarige jongen deed naast zijn Fortnite-succes ook een ict-opleiding, maar kon de zaken niet meer met elkaar combineren. Afgelopen zomer besloot hij te stoppen met school. “Ik richt mij nu voor de volle honderd procent vThorben, mijn merknaam, en Fortnite.”

Thorben is iedere seconde van de dag met YouTube of zijn bedrijf bezig, zo vertelt hij tegen het BD. Hij heeft onlangs zelfs zijn hele zolderkamer verbouwd tot een complete studio zodat hij de meest professionele YouTube-video’s kan maken. “Af en toe is het zwaar, maar gelukkig heb ik een manager en wat experts om mij heen die veel dingen voor mij regelen.”