Studente Kelly Moreno vindt haar jobs via een app

2019 Jobs1
Lifestyle
Jobs
03-06-2019 10:00
Geschreven door Keltoume Raes
Comment

Studente Kelly Moreno vindt het belangrijk om naast haar studies ook regelmatig te werken. De jobjes vindt ze door de app van Seal Jobs te gebruiken. We vroegen haar hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

Hoe ben je terechtgekomen bij Seal Jobs?

Vroeger werkte ik enkel in de zomervakantie. Eens ik ging verder studeren wou ik ook door het jaar heen werken. Ik ben toen als hostess beginnen werken onder verschillende kantoren. Ik deed dit heel graag, maar het werd na verloop van tijd een beetje eentonig. Ik downloadde af en toe ook apps om te kijken wat er zo te vinden was qua studentenjobs. Jammer genoeg dienen de meeste apps voor vast werk. De andere apps, vond ik niet handig, maar de app van Seal Jobs heeft me wel goed geholpen.

Heb jij de app gebruikt om een studentenjob te vinden?

In het begin gebruikte ik de app meer omdat je zelf kan kiezen in welke jobs je geïnteresseerd bent. Je maakt gewoon een profiel aan en je kan swipen zoals op Tinder. Wanneer je rechts swipet, solliciteer je automatisch. Je kan makkelijk met de werkgever chatten om te zien of je in het profiel past. Je moet dus niet naar een interimkantoor gaan. Als er nieuwe jobs zijn waarvan het team denkt dat ik dit graag zou doen, word ik opgebeld door Seal Jobs.

Welke jobs heb je al beoefend?

Ik heb intussen bijna alle soorten jobs gedaan. Van werken in cafés, administratieve taken, werken in winkels, hostess op evenementen en feestjes, toezichthouder op kunstexposities, festivals tot catering. Zelfs als runner in de diamantsector!

Wat was de leukste job dat je tot nu al hebt gedaan?

De leukste job voor mij is werken in een café. Ik ben ook trots op mijn job als runner want hoeveel studenten kunnen zeggen dat ze in de diamantsector hebben gewerkt. Dat is een unieke studentenjob waar je veel verantwoordelijkheid hebt!

Wat is het gekste dat je ooit al hebt meegemaakt bij een studentenjob?

Ik heb niet meteen een specifieke ervaring die er uitspringt, maar ik heb al zotte en plezantste trouwfeesten en feestjes gedaan. Net als werken achter de bar op een festival, je ziet er de gekste mensen!

Welke tips kan je geven aan iemand die voor de eerste keer een studentenjob heeft?

Zolang je leergierig bent en je best doet, maakt het niet uit welke job je hebt. Ook al is het een job waar je nog geen ervaring in hebt. Iedereen moet ergens starten. Het beste is dus om je er gewoon aan te wagen en je erin onder te dompelen. Zo weet je meteen of de job je ligt of niet.

Hoe combineer jij een studentenjob met je studies?

Ik laat Seal Jobs weten hoe mijn uurrooster eruitziet zodat ze weten wanneer ik beschikbaar ben. Vervolgens bellen ze altijd even na om te vragen of de data klopt. Vaak bellen ze ook voor een eenmalige job waarbij je altijd kan zeggen of je beschikbaar bent of niet.

Wat is volgens jou het grootste voordeel van een studentenjob?

Studenten gaan graag uit, eten veel, gaan shoppen, gaan op vakantie of zitten gewoon op kot. Het is zoveel leuker als je plezante jobs kan doen, hiermee je eigen geld kan verdienen en daardoor zelfstandiger wordt. Het is nooit tof om je ouders te bellen om meer geld te vragen omdat je te veel bent uit gegaan.