2018 Jill Shaw

Jill Shaw vertelt over haar nieuwe song 'Game'

22-03-2018 16:00
Geschreven door Fien Janssen
Comment

Jill Shaw bracht onlangs een nieuw nummer uit; 'Game'. In haar clip staat Maxime centraal. Maxime veranderde van geslacht. Wij hadden een gesprekje met Jill over haar nieuw nummer en wat we nog mogen verwachten van haar in de toekomst!

Hey Jill! Waarover gaat je nieuw nummer 'Game'?

'Game' gaat hoofdzakelijk over keuzes maken. Ik werd geïnspireerd door mijn eigen leven en hoe we allemaal op bepaalde punten in ons leven in een spiraal terecht komen. Je hebt een job, daarna moet je kinderen krijgen… Maar sommige mensen willen gewoon reizen en zotte dingen doen en dat is eigenlijk ook oké.

'Game' gaat ook over keuzes maken in een bredere zin. Keuzes maken over wie je bent, wie je wil zijn. Daarom dat ik voor Maxim heb gekozen die centraal staat in de clip. Zij heeft ook een belangrijke keuze gemaakt in haar leven en is daar ook helemaal voor gegaan.

Maxime is transgender. Vind je dat een belangrijk thema om te behandelen?

Ja, ik vind dat superbelangrijk. Het is goed dat het thema de laatste tijd enorm aan bod komt. Ik vind het heel belangrijk dat jongeren dat van jongs af aan mee krijgen in hun leven. Ik ben er zeker van dat er super veel mensen zijn die van kinds af aan zich niet goed in hun lichaam voelen, die lang strugglen en niet weten wat er aan de hand is. Daarom vind ik het heel goed dat het zo actueel is en Ik vind het daarom ook belangrijk dat mijn muziek zo een dingen mee geeft.

Hoe heb je Maxime leren kennen?

Ik heb Maxime leren kennen vorige zomer. We deden samen een campagne voor M.A.C en we hebben veel festivals gedaan. We hadden onmiddellijk een goede klik!

Komt er nog muziek aan?

Er komen nog veel nummers aan. Ik ben heel veel aan het schrijven en mij daarop aan het focussen. Ik vind dat ook superleuk om te doen. Dus ik zit zeker niet stil. Er zijn voorlopig al 5 nieuwe nummers klaar. Wanneer die uitkomen dat weet ik nog niet. Maar Ik ben wel verliefd op elk nummer!

Wat mogen we van die nummers verwachten?

Qua lyrics gaat het niet over hetzelfde thema. Dat zou saai zijn! Maar ik vind het wel heel belangrijk dat mijn lyrics spreken. Dat inspireert mij ook om een coole clip te maken. Dat vind ik de max om te doen.

De nummers gaan allemaal over andere ervaringen, dingen die ik zie rondom mij of over mezelf. Ook qua sound liggen ze allemaal in dezelfde lijn. Met game heb ik wel een nieuwe sound voor mezelf gecreëerd waar ik enorm blij mee ben en die 100 % mezelf is. Elk nummer is iets nieuws.

Waar kunnen we je zien deze zomer?

Deze zomer staat er nog niets vast. Ik focus me nu vooral op het schrijven van veel nieuwe nummers. En dan heb ik een nieuwe set klaar om live te spelen wat natuurlijk ook zeker nodig is. En dan komen er zeker weer leuke dingen aan en daarvan houd ik jullie zeker op de hoogte.

Vanwaar komt de naam Jill Shaw?

Goede vraag! Dat staat eigenlijk gewoon op mijn paspoort. Dat is gewoon mijn middle name. En als ik aan mijn ouders vraag van waar dat Jill Shaw komt dan zijn ze een beetje vaag… I guess we’ll never know. Maar ondertussen heb ik er wel een goede artiestennaam bij!

Beluister hier 'Game' op Spotify!