Jij recycleert, Coca-Cola trakteert!

2019 Coca Cola Beach Bar
Lifestyle
Things to do
02-08-2019 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Verpakkingen en plastic brengen veel vervuiling met zich mee. Drankenproducent Coca-Cola beseft dit als geen ander en wil dan ook zijn verantwoordelijkheid opnemen. Hoe dat gedaan wordt? Met een nieuw motto: ‘Koop geen Coca-Cola als je ons niet helpt recycleren!’

Die oproep is natuurlijk al een goede stap richting een beter milieu, maar het bedrijf gaat nog verder. Coca-Cola wil aan de Belgische kust, waar zwerfvuil een groot probleem is, inzetten op recyclage. En dat wordt gedaan op een speelse manier. De drankenproducent reist in juli en augustus de Belgische stranden af met een speciale beach bar, die wordt opgezet om toeristen en consumenten aan te sporen om meer te recycleren.

Hoe meer afval jij op het strand verzamelt en vervolgens naar de beach bar brengt, hoe meer je daarvoor terug krijgt. Afhankelijk van de grootte van de gevulde doos, kunnen toeristen verschillende gadgets lenen die hun dagje strand er nog veel leuker op maken. Denk maar aan strandstoelen, waterpistolen, een windzeil, handbal, vlieger of surfplank. Stuk voor stuk tweedehands items of items gemaakt uit gerecycleerd plastic of andere ecologische materialen. Coca-Cola legt in de beach bar overigens ook uit wat het zelf doet.

Van 29 tot en met 31 juli stond de beach bar in Blankenberge. Van 1 tot en met 7 augustus vind je ‘m in Koksijde. Van 12 tot en met 21 augustus kun je in De Haan helpen met recycleren.