Zin in een filmmarathon? Dan is JEF festival nu the place to be!

Dating Amber Filmstill 1
Entertainment
Movies
19-02-2021 13:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De coronacrisis heeft voor veel negativiteit gezorgd, maar het heeft ook iets positiefs opgeleverd. We hebben nog nooit zoveel tijd gehad voor filmmarathons. Het JEF Festival komt wat dat betreft als geroepen. Dankzij dit virtuele filmfestival kunnen we tot het einde van deze maand onbeperkt genieten van de beste films.

Je hoeft je voorlopig niet te vervelen. Het JEF Festival biedt namelijk 45 verschillende films aan, die je voor 7 euro per stuk kunt huren. Doe je dat? Dan heb je vervolgens 48 uur de tijd om de titel te bekijken. Popcorn, je luie zetel en eventueel gezelligheid van je coronabubbel: meer heb je de komende tijd niet nodig.

Omdat het aanbod van JEF Festival enorm is en we begrijpen dat het frustrerend kan zijn om urenlang door de beschikbare titels te moeten scrollen voor je een keuze kunt maken, hebben we drie films op een rijtje gezet die absoluut het kijken waard zijn.

'Dating Amber'

Vind je 'Sex Education' leuk? Dan ga je deze ook appreciëren. Het verhaal gaat over Eddie en Amber, die alle vragen over relaties en geaardheid beu zijn. Om van het gezeur af te zijn, beginnen ze een fake relatie. Eddie wil graag in de voetsporen van zijn vader naar het leger treden, terwijl Amber droomt van het bruisende Londense stadsleven. Voor de buitenwereld lijken ze wel personages uit een romantische tienerfilm: samen op de fiets, giechelen en stoeien. Maar vanbinnen knaagt het en worstelen ze met hun gevoelens. Bekijk 'Dating Amber' hier.


 

'Eden'

Een groep tieners vertrekt naar een religieus zomerkamp op een eiland. Ze zijn niet bepaald met z’n allen op zoek naar God - de ene is een rationale ongelovige, de ander een haantje-de-voorste of een gepatenteerde angsthaas. Terwijl de eerste liefde om het hoekje loert, worden ze aangemoedigd door een jonge priester om vragen te stellen over leven, vrijheid en vriendschap. En de antwoorden kunnen best wel eens verrassend zijn… Bekijk 'Eden' hier.


 

'Wildflowers'

Tijdens een saaie zomervakantie probeert een nieuw meisje, Willow, haar weg te vinden in een speciaal internaat. Hier leert ze in het reine te komen met haar traumatische verleden. Terwijl ze de andere bewoners ontmoet en probeert vrienden te maken, komt ze erachter dat hun duistere verleden hen samenbindt. Bekijk 'Wildflowers' hier.

En verder...

Mocht je deze drie films als een malle hebben bekeken, dan zijn er ook altijd nog deze aanraders:

Bekijk tot en met 28 februari de beste films online op JEF festival! Kijk hier voor tickets en het complete aanbod.