Je mondmasker in je handtas stoppen? Geen goed idee

Coronavirus
News
Coronavirus
26-07-2020 18:05
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een mondmasker heeft tegenwoordig een vaste plek in onze tas, maar is het eigenlijk wel hygiënisch om het stukje stof daar te bewaren? Nee dus. Volgens wetenschappers die verbonden zijn aan de Yale School of Public Health zijn plekken zoals een auto, broekzak, portefeuille of handtas geen goed idee. Dat meldt HLN.

Reden hiervan is het grote aantal bacteriën dat zich op deze plekken nestelt. “Vermijd plaatsen waar bacteriën aanwezig zijn zoals de binnenkant van je broekzak, een handtas of portefeuille want zo maak je het mondmasker vies en verspreid je die bacteriën op je gezicht”, aldus onderzoekers.

Hetzelfde geldt voor een auto; ook dat is geen veilige opbergplek. “Als je het masker al hebt gebruikt, zitten er speekseldeeltjes op die je nadien op die manier laat rondzweven in je auto”, vertelt dokter Sharkway.

Ok, we weten nu waar we de mondmaskers vooral niet neer moeten leggen, maar waar mag het wel? Als het effe kan, stop je het ding in een apart zakje of enveloppe. Liefst in een papieren variant omdat het virus daar minder lang overleeft.