Bevestigd: PlayStation stopt met verkoop van PS3, PS Vita en PSP-games

Playstation3
Technology
Games
05-04-2021 14:23
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Het zal straks niet meer mogelijk zijn om nog PS3, PS Vita en PSP-games aan te schaffen via de PlayStation Store. Op de support-pagina op de website van Sony valt namelijk te lezen dat de online winkel vanaf 2 juli verdwijnt van PS3 en PSP-consoles. Op 27 augustus zal de PlayStation Store ook niet meer toegankelijk zijn op PS Vita-apparaten.

Volgens Sony wordt dit gedaan zodat het bedrijf zich voor de volle 100% kan focussen op het ondersteunen van de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Het sluiten van de PS Store op de verouderde consoles betekent dat gamers straks geen digitale games meer kunnen aanschaffen op de platformen. Ook in-game aankopen doen (het soort waar spelers echt geld aan uitgeven) zal niet meer mogelijk zijn. Sony laat weten dat digitale en fysieke games die spelers reeds in bezit hebben wel nog steeds opnieuw gedownload en gespeeld kunnen worden. Ook spellen die geclaimd werden via het PlayStation Plus-abonnement blijven beschikbaar zolang een speler lid blijft van de service.

Gebruikers die nog PS3 of PSP-games wensen aan te schaffen, kunnen dat nog tot uiterlijk 2 juli via hun console zelf. Op het web of via mobiel is dat sinds kort niet meer mogelijk.